Sağlık

Burkulmuş bir ayağı incitmek için ne yeterlidir? Ayak burkulması belirtileri…

Ani fiziksel hareketlerle aynı anda bağ ve dokuların gerilmesi veya yırtılması sonucu o bölgede yaralanmalar meydana gelir. Ayak burkulmalarında ayak bileği ile birlikte topuk kemiğinin yuvasından çıkıp geri gelmesi sonucu oluşur. Bu duruma ek olarak bazı durumlarda eklemi bir arada tutan bağlarda yırtılmalar meydana gelebilir. Bu burkulmalarda dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Haberimizi okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz…

AYAK YAYI-YARALANMASI BELİRTİLERİ

Burkulmayı anlamak için bazı belirtileri göz önünde bulundurmak gerekir. Burkulmanın olduğu ayak bileklerinde ağrıya ek olarak şişlik, morarma, bilekte hareket edememe, ayağa basamama ve ani fiziksel hareket sonrası patlama ya da yırtılma sesi duyma burkulma belirtileri arasındadır.

AYAK YAYI-YARALANMASI İÇİN UYGUN NEDİR?

Ayaktaki burkulma anında ilk müdahaleden sonra yapılırsa hastanın kendini daha rahat hissetmesini sağlayacak bazı yöntemler vardır. Bunlardan bazılarını sizler için şöyle sıraladık;

Buz uygulaması: Burkulma sonrası ayak içinde ve çevresinde oluşabilecek şişlik ve morlukları önlemek için mutlaka buz uygulaması yapılmalıdır.

Hareketsiz kalmak: Burkulan kişiyi hareketsiz tutmak ve ayağını hiç hareket ettirmemek çok değerlidir. Hareketsizliği sağlamak ve bileği sabit tutmak için bandaj kullanılmalıdır. Ayak burkulmaları için bandajı bileğe sarmadan önce yumuşak bir çorap giymek önemlidir. Aksi halde bandajı tek başına bağlamak güzelleşme sürecini uzatabilir.

Ağrı kesiciler: Burkulmaların neden olduğu ağrıyı gidermek için ağrı kesiciler kullanılabilir. Bu konuda kullanılacak herhangi bir ağrı kesici ağrıyı azaltacaktır. Burkulma ciddiliğini koruyorsa acil müdahale için mutlaka doktora gidilmelidir. Çünkü bilek bağlarında oluşabilecek yırtıklar daha büyük sorunlar yaşamanıza neden olabilir. olabilir.

AYAK BURKULMALARINA DOĞAL ÇÖZÜMLER



-Soğan kürü:

Soğanın içeriğindeki GPCS olarak bilinen peptit sayesinde kemikleri hızla yumuşatma etkisi vardır. Soğan kürünü hazırlamak için 2 su bardağı zeytinyağı ve 2 adet kuru soğan olması yeterlidir. İlk olarak soğan ince ince doğranıp zeytinyağı ile birlikte kavrulur. Daha sonra bu karışım temiz bir bez veya tülbent üzerine sürülür ve burkulan bölgeye bandaj şeklinde sarılır. Hepsi bu!

-Sabun tedavisi:

Bu tedavi tekniği için bir kalıp sabun ve alkole ihtiyacınız var. Kullanılmayan yarım kalıp sabunu alkolle karıştırın. Karışım merhem kıvamına geldikten sonra bir bez veya bandajın üzerine sürüp burkulan bölgeye uygulayın. Bu yöntem ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.

– Lahana Tedavisi:

Çiğ lahana kullanılarak uygulanan bu tedavi işleminde ayak burkulmasından kaynaklanan şikayetler kısa sürede ortadan kalkar. Uygulaması oldukça kolay olan tedavi prosedüründe tek yapmanız gereken çiğ lahana yaprağını burkulan bölgeye sarmak. Bu uygulamayı yaparken sadece 15 dakikada bir lahana yaprağını değiştirmeye dikkat etmeniz gerekiyor.

-Maydanoz kürü:

Ezilmiş özsuyu düzgün bir şekilde çıkarılan maydanozun bir süre buzdolabında bekletilmesi gerekiyor. Daha sonra elde ettiğiniz maydanoz lapasını burkulan bölgeye uygulayabilirsiniz. Bu yol hem ağrıyı hem de iltihabı azaltmada etkili olacaktır.

-Sarımsak kürü:

Bu kürü uygulamak için zeytin, sarımsak, soğan ve tuza ihtiyacınız olacak. Tüm bu malzemeleri bir kapta karıştırın ve ezin. Hazırladığınız karışımı burkulan bölgeye hafifçe masaj yaparak uygulayın. Ardından, burkulan bölgeyi temiz kuru bir bez veya bandajla sarın.

-Esrar tedavisi:

Kenevir toz haline getirilmeli ve ardından elenmelidir. Bu toz, merhem kıvamına gelinceye kadar sütle karıştırılmalıdır. Ortaya çıkan karışım, burkulan bölgeye yumuşak bir masajla uygulanmalıdır.

-Kuşkonmaz kürü:

Oldukça kolay olan bir diğer doğal tedavi yöntemi ise kuşkonmaz kürüdür. Bu kürü hazırlamak için kuşkonmazı ve sütü kaynatmak yeterli olacaktır. Daha sonra bu karışımı 3 gün boyunca burkulan bölgeye uygulamanız gerekmektedir.

-Un kürü:

Bu kürü uygulamak için un ve zeytinyağına ihtiyacımız var. Her iki malzemeyi de yulaf lapası kıvamına gelinceye kadar yoğurmamız gerekiyor. Daha sonra burkulan bölgeye uygulayabilir ve rahat bir şekilde tedavi sonucunu bekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu